Privacy / Cookies

 

Veiligheid

Handelsonderneming M. van der Molen respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Handelsonderneming M. van der Molen zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van uw bestelling.

Dit privacy beleid is van toepassing op de diensten van Handelsonderneming M. van der Molen. U dient zich ervan bewust te zijn dat wij niet verantwoordelijk zijn voor het privacy beleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

SSL Beveiliging / HTTPS

Wij vinden het belangrijk dat u veilig bij ons kunt bestellen. Om dit te waarborgen beveiligen we onze website zo goed mogelijk. Onze volledige website beschikt over het SSL Certificaat / HTTPS. Met SSL wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat uw gegevens niet onderschept kunnen worden.

Privacy

Wij hechten veel waarde aan uw privacy. In onze privacyverklaring wordt uitgelegd welke persoonsgegevens Handelsonderneming M. van der Molen van u verzamelt en hoe we deze gegevens gebruiken.

Welke gegevens slaan we op?

·         Bij het plaatsen van een bestelling vragen we gegevens op om de bestelling goed te kunnen uitvoeren. We vragen uw voor & achternaam, eventuele bedrijfsnaam, adresgegevens, emailadres en eventueel uw telefoonnummer. Uw IP-adres wordt daarnaast meegegeven bij het plaatsen van een bestelling. Deze gegevens zijn wij nodig om uw bestelling uit te voeren en u van het verloop daarvan op de hoogte te houden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Handelsonderneming M. van der Molen of die van een derde partij.

·         Wanneer u e-mail of andere berichten naar ons verzend, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vraag en/of verzoek te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Handelsonderneming M. van der Molen of die van een derde partij.

·         Om uw bestelling te kunnen betalen maken wij gebruik van een beveiligde betaalomgeving van onze betalingspartner Sisow of PayPal. Wanneer u met iDeal, creditcard, Ban Contact of PayPal betaalt, worden uw gegevens in de administratie van de betaalprovider (Sisow of PayPal) opgeslagen om de betaling aan uw bestelling te kunnen koppelen. Hierbij krijgt Handelsonderneming M. van der Molen NIET uw bankrekeningnummer of verdere gegevens te zien. Wij ontvangen enkel de terugkoppeling of de betaling wel of niet gelukt is. Ook terugboeking van iDeal of creditcard betalingen verlopen via de betaalprovider. Wij hebben dus niet uw rekeningnummer nodig om een bedrag terug te betalen. Indien u via overschrijving betaalt, betaalt u het totaalbedrag rechtstreeks naar de bankrekening van Handelsonderneming M. van der Molen. Wij zien dan wel uw rekeningnummer en de naamhouder van de rekening. Bij het terugboeken van een order gebruiken wij ditzelfde rekeningnummer.

Wat doen we met uw persoonsgegevens?

·         Uw persoonlijke informatie zoals afleveradres, emailadres en telefoonnummer worden enkel in het kader van uw bestelling gebruikt. U krijgt dus geen reclame, aanbiedingen of andere ongevraagde communicatie per post of email zonder uw expliciete toestemming. Zonder uw persoonsgegevens is het voor ons onmogelijk om uw bestelling af te leveren.

·         Uw gegevens worden NOOIT verkocht aan derden. Uw adres en emailadres wordt alleen aan een derde partij doorgegeven in het geval van een bestelling waarbij een derde partij betrokken is bij de levering (bijvoorbeeld een vervoerder of transporteur). Deze partijen zijn ook verplicht om uw privacy te respecteren en zullen uw gegevens niet verder doorgeven. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

·         Bij het eventueel plaatsen van een review via onze partner Kiyoh wordt uw emailadres opgeslagen, zodat uw beoordeling geregistreerd en teruggekoppeld kan worden. Het plaatsen van een review is uiteraard vrijblijvend. Kiyoh waarborgt tevens uw privacy.

Cookies en soortgelijke technologieën

Handelsonderneming M. van der Molen maakt gebruik van cookies (kleine tekstbestanden die op uw apparaat worden opgeslagen) en soortgelijke technologieën. We gebruiken dit voor het verzamelen van (geanonimiseerde) gegevens. Cookies stellen ons in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers. Onze cookies geven informatie met betrekking tot persoonsidentificatie.

Handelsonderneming M. van der Molen heeft een bewerkersovereenkomst afgesloten met Google. Hierin is vastgelegd dat Google alleen als bewerker optreedt bij de verwerking van de persoonsgegevens van websitebezoekers. Het IP-adres van de bezoeker wordt geanonimiseerd. De gegevens van Google Analytics cookies binnen de webwinkel worden beveiligd verstuurd.

U kunt voorkomen dat deze tools cookies plaatsen door gebruik te maken van browser plug-ins als uBlock en Privacy Badger. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in de browser.

Bewaartermijn

Persoonsgegevens worden niet langer bewaard worden dan nodig. Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen van de belastingdienst voor onze administratie.

Verwijderen van gegevens


Als klant heeft en behoudt u het recht om uw gegevens in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen uit ons systeem. Hiervoor kunt u schriftelijk per post of per e-mail 
contact met ons opnemen. Indien u met toestemming met ons gegevens heeft gedeeld, dan blijft te allen tijde het recht behouden om deze toestemming in te trekken. Uw gegevens worden zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 30 dagen verwijderd.

 

Bezwaar & klachten

Hebt u bezwaar over het gebruik van uw persoonsgegevens neem dan contact met ons op. Ook bij klachten of andere opmerkingen vernemen wij dat graag. Komt u er met ons niet uit? Dan is het altijd mogelijk om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Maar in de meeste gevallen helpen wij u graag verder en is het mogelijk uw persoonsgegevens te verwijderen.

Wij controleren regelmatig of we aan dit privacy beleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacy beleid, kunt u contact met ons opnemen:

Handelsonderneming M. van der Molen

Papierbaan 35

9672 BG Winschoten

+31(0)597-432381

 

!