Terramundi MoneyPot Dark Blue

41SV3562
    Levertijd:Vandaag besteld, morgen in huis!
Bestel
  • Beschrijving

↕ 17 tot 19 cm ↔ 13 cm

Deze originele Terramundi MoneyPots zijn gemaakt van keramiek. In een klein familiebedrijf in Umbrië (Italië) worden ze nog met de hand, op een pottenbaktafel, gemaakt van klei. In dit gebied worden deze Etruskische potten al ruim 2000 jaar gemaakt, met een ongewijzigd ontwerp. Er zijn zelfs potten met dit uiterlijk te zien in het British Museum in Londen. Let op! Door het handmatig produceren van de spaarpotten kan de maat enigszins afwijken. De spaarpot is tussen 17 en 19 hoog. En heeft ongeveer een doorsnede van 13 cm.

Nadat de potten gemaakt zijn worden ze verscheept naar Engeland, waar ze met de hand beschilderd worden. Het Engelse team maakt de prachtigste en eigentijdse ontwerpen waardoor de MoneyPots een perfect geschenk is voor elke gelegenheid.

Deze mooie MoneyPot is in een mooie blauwe tint geschilderd.

Aangezien de MoneyPot geen opening heeft, moet u de spaarpot kapot slaan om bij de inhoud te komen. Maar... u kunt ook de pot openen met een beitel of de achterzijde van de hamer. Als u dit gereedschap in de geldsleuf zet, en voorzichtig omhoog heft, dan zou u de bovenkant er voorzichtig af kunnen breken. Hierdoor is de MoneyPot alsnog te gebruiken als bloempot, voor pennen of bijvoorbeeld als snoeppot.

Traditie:

De traditie bij deze spaarpotten is dat als u de eerste munt erin gooit, u op het kaartje invult wanneer u het muntje erin heeft gedaan, en wat het spaardoel is. Dit kaartje kunt u samen met het eerste muntje in de spaarpot doen. Op het moment dat de spaarpot compleet gevuld is, en u deze kapot slaat (onder het doen van een wens) komt u dit kaartje weer tegen. De MoneyPot zal u geluk brengen. Hiervoor is er ook al een geluksmunt in de pot gestopt, om u van dit geluk te verzekeren.

De spaarpot kan gevuld worden met een paar honderd euro aan muntgeld (1 en 2 euro stukken) voordat deze vol zit.

Afmetingen:

L x B x H:

13 x 13 x 17 tot 19 cm

Materiaal:

Keramiek

Te openen:

Enkel door kapot te maken

Bijzonderheden:

Bijzonder mooi design

Snelle levering

Voor 16:30 uur besteld op een werkdag, de volgende dag in huis. Ook in België !

Voor meer info: Levertijden

Lage verzendkosten

Uw bestelling wordt voor een laag bedrag verzonden binnen heel Europa.

Voor meer info: Verzending

Showroom

Alle artikelen zijn op voorraad en te bekijken en te kopen in onze showroom in Winschoten.

Voor meer info: Contact

Gerelateerde Producten
!